Brezplačna
eknjiga
Milni
kalkulator

Moja košarica

0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

Vmesni seštevek: 0,00 €

GUAR GUMI BIO

Dodatne slike

GUAR GUMI BIO

Razpoložljivost: Na zalogi

2,90 €

Že od: 2,90 €

Guar gumi dodatek vašim šamponom, losjonom, tekočim milom ...

* Obvezna polja

2,90 €

Že od: 2,90 €

Opis

INCI: Guar Gum, Cyanopsis Tetragonalba

 

Guar gumi je v naravi hranilno tkivo, ki obkroža semena stročnice Cyamopsis tetragonolba. Rastlina izhaja iz Indije, danes jo gojijo tudi v Pakistanu in ZDA.

Guar gumi je naravno zgoščevalno sredstvo, ki se pogosto uporablja v kozmetiki. Emulzijam daje stabilnost. Uporabimo ga samostojno ali v kombinaciji z drugimi zgoščevalci. Kadar se uporablja samostojno ali v kombinaciji s ksantan gumijem, proizvaja pri nizkih odmerkih razmeroma prijetne in stabilne gele ali emulzije, ki prav tako zagotavljajo vlaženje in zmanjšujejo transepidermalno izgubo vode.

Guar gumi oblikuje visoko viskozne gelske strukture, ki ostajajo stabilne tako v bazičnem kot v kislem okolju.  Vendar pa je dovzeten za mikrobni napad; zato je ZELO pomembno, da se izdelki, ki ga vsebujejo dobro konzervirajo.

 

Z močnim mešanjem v vroči vodni fazi potresite guar gumi, ki se hitro raztopi; Alternativno, kot je običajno v farmacevtski praksi, se lahko dispergira v malo alkohola (vsaj 70 vol.%), Glicerola (99%) ali olja in nato doda vodni fazi, medtem ko mešalnik deluje.

 

Nasvet:

Če guar gumi premešamo v vroči vodi in na kratko (!) zavremo, doseže gel v kratkem času končno obliko Pri hladnih temperaturah obdelave se bo zgostil v nekaj urah.

Če želimo guar gumi dodati v že narejeno emulzijo, ga damo želeno količino v steklen lonček,  ga navlažimo s čistim alkoholom in na kratko premešamo. Med mešanjem dodamo emulzijo in vse dobro emulgiramo. Po nekaj urah bo emilzija dobila končno konsistenco.

 

Navodilo za uporabo guar gumija:

Prva možnost je, da guar gumi potresemo v vročo vodno fazo in močno premešamo. Druga možnost je, da guar gumi zmešamo z malo čistega alkohola ali olja ter ga nato med stalnim mešanjem dodamo v toplo emulzijo.

Guar gumi dodajamo v hladno ali toplo vodno bazo v količini: od 0,2 % kot stabilizacijsko komponento emulzij, za izdelavo čistih gelov do največ 1%.

 

Uporaba guar gumija:

  • v emulzijah (kreme, lojoni)
  • v gelih za tuširanje
  • v serumih za obraz
  • v ličilih

 

Lastnosti guar gumija:

  • vlaži kožo
  • pomaga preprečevati izhlapevanje vode
  • gošča emulzije

 

Pakiranje: eko vrečka

Način plačila

  • Po povzetju: naročilo plačate ob prevzemu pošiljke z gotovino
  • Po predračunu: na vaš e-poštni naslov pošljemo predračun, po prejetem plačilu z vaše strani pa vam pošljemo plačano blago
  • PayPal varno plačevanje

Način dostave

Izbirate med dostavno službo DPD in Pošto Slovenije.

Za vsa naročila v vrednosti nad 70 € je poštnina brezplačna. Če se pri nakupu odločiš za dostavno službo GLS bo cena poštnine do zneska nakupa 69,99 € znašala 3,30 €. Pošta Slovenije zaračunava poštnino glede na težo in je lestvica tvojega stroška naslednja:

  • do 2 kg: 4,40 €
  • do 5 kg: 5,40 €
  • do 10 kg: 6,50 €
  • do 15 kg: 7,70 €
  • do 20 kg: 8,90 €
  • do 25 kg: 10,40 €
  • do 50 kg: 13,85 €

Znesek poštnine se bo avtomatično generiral v košarici in bo viden pred zaključkom nakupa.

Značke izdelka

S presledki ločiš značke. Za značko z večimi besedami, uporabi (') znak.