Brezplačna
eknjiga
Milni
kalkulator

Moja košarica

0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

Vmesni seštevek: 0,00 €

Pogosta vprašanja

Kako oddam naročilo?

Najprej izbereš želen izdelek in ga daš v košarico, to narediš tako, da pri izdelku izbereš, če je potrebno volumen ali barvo in želeno količino, nato klikneš okenček V košarico. Če želiš v košarico dodati še kakšen artikel klikneš okenček Nadaljuj nakup, če želiš kupiti samo to kar je že v košarici pritisni okenček Pojdi v košarico. Tu vidiš, če je v košarici res vse kar želiš. Nato klikni okenček Nadaljujte na zaključek nakupa. Tukaj vneseš svoje podatke, izbereš poštnino in način plačila ter klikneš Zaključi naročilo zdaj. Tako, naročilo je oddano. Na tvoj mail dobiš tudi kopijo naročila.

Kdaj prejmem paketek, če ga naročim danes?

Prizadevamo si, da pakete odpremimo v najkrajšem možnem času. Vsekakor pa v roku enega do treh delovnih dni. Potrudili se bomo, da paketek naročen do 13h z odpremo po Pošti Slovenije, odpošljemo še isti dan, če je delovni. Drugače pa prvi delovni dan.  V pravilniku Pošte Slovenije pa je navedeno, da jih dostavijo v roki 1-3 delovnih dni. Paketek naročen do 18h z odpremo Pošte Slovenije ali GLS pa  bomo poslali naslednji delovni dan. V času sezone (predvsem božičem in novim letom) se lahko zgodi, da obe službi (Pošta Slovenije in GLS) potrebujeta za dostavo nekoliko več časa. Na to, Calendula žal nima vpliva. Zato prosimo, da v tem času naročiš izdelke nekoliko prej kot običajno, da ne bo slabe volje in razočaranj.

Kako naj vem, kdaj točno mi bodo dostavili paket?

Pošta načeloma dostavlja pakete takrat kot ostalo pošto, dopoldne. Če te ob dostavi paketa ni doma, ti bo poštar pustil obvestilo, da te le ta čaka na Pošti. Lahko pa jih pokličeš in se dogovoriš, da ti paketek ponovno dostavijo.

GLS dostavlja paketke cel dan in ti pred dostavo pošljejo e-pošto z možnostjo izbire časa in kraja dostave.

Kakšni so stroški pošiljanja?

Za vsa naročila v vrednosti nad 70 € je poštnina brezplačna. Če se pri nakupu odločiš za dostavno službo GLS bo cena poštnine do zneska nakupa 69,99 € znašala 3,30 €. Pošta Slovenije zaračunava poštnino glede na težo in je lestvica tvojega stroška naslednja:

do 2 kg: 4,40 €
do 5 kg: 5,40 €
do 10 kg: 6,50 €
do 15 kg: 7,70 €
do 20 kg: 8,90 €
do 25 kg: 10,40 €
do 50 kg: 13,85 €

Znesek poštnine se bo avtomatično generiral v košarici in bo  viden pred zaključkom nakupa.

Kako plačam paket?

Paket lahko plačaš po predračunu, ob prejemu z gotovino. GLS sprejme tudi plačilne kartice.

Ne vem, ali sem oddal/a naročilo? Kje lahko to preverim?

Vsak kupec dobi na svoj mail kopijo naročila. Če ga ne dobiš, preveri vsiljeno pošto (spam), če ga tudi tam ne najdeš pa mi lahko pošlješ mail na: info@calendula.si in bom preverila status tvojega naročila.

Ne znam naročati preko spleta. Lahko oddam naročilo preko e-maila ali telefona?

Ni problema. Naročilo bom z veseljem sprejela tudi na mail: info@calendula.si ali po telefonu 031 777 582 od 16.00 – 19.00 ure.

Paket sem naročil/a v ponedeljek, ko je še veljala gratis poštnina. Preko UPN-ja sem ga plačal/a v četrtek. Bo še veljala gratis poštnina?

Vse akcije pri Calenduli so vezane na datum naročila. Če naročiš zadnji dan akcije, plačaš pa že po poteku, se ti akcija seveda prizna. Vendar pa vsi predračuni brez izjeme veljajo samo 8 dni. Če plačaš predračun, kjer je akcija, kasneje kot v osmih dneh, predračun ne velja in denar ti bomo vrnili.

Paketek sem si naročil/a na dom, vendar me v času dostave ni bilo doma. Kaj sedaj?

Če si naročil/a z dostavo po Pošti Slovenije, te v nabiralniku čaka obvestilo, da te na njihovi enoti čaka paket. Če si naročil/a z dostavo preko GLS ti bodo poslali e-mail z možnimi termini dostave in si boš lahko izbral/a tistega, ki ti odgovarja.

Ali prodajate izdelke tudi v fizični trgovini?

Fizične trgovine žal še nimamo.

Ali lahko naročene izdelke, da se ognem plačilu poštnine, prevzamem tudi osebno?

Naročene in po predračunu plačane izdelke lahko, po dogovoru, prevzameš tudi osebno. Vendar prosimo, da prej pokličeš na telefon 031 777 582 (od 16.00 do 19.00 ure), da se dogovorimo za točen čas prevzema.

Ali lahko vrnem kupljeno blago?

Vsak kupec ima pravico v roku 14 dni izdelek vrniti. Vendar mora kupec sam nositi stroške, ki pri vračilu nastanejo. Priložiti mora tudi kopijo računa.

Med pogostimi vprašanji ni odgovora na vprašanje, ki te zanima?

Tvoje vprašanje pošlji na e-mail: info@calendula.si in z veseljem bomo odgovorili nanj.

Imam nekaj zanimivih receptov za domačo kozmetiko. Jih lahko objavim na vašem portalu?

Seveda. Zelo vesela bom vsakega recepta. Občasno bom tudi katerega preizkusila in ga, če bo dober, nagradila ☺

S čim lahko nadomestim čebelji vosek, če želim izdelek brez sestavin živalskega izvora?

Lahko ga nadomestiš s katerim koli rastlinskim voskom. V naši spletni trgovini jih najdeš TUKAJ.

Kakšna je razlika med rumenim in belim čebeljim voskom?

Bel čebelji vosek je prečiščen in zato bolj primeren za ljudi, ki so nagnjeni k alergijam.

Ali pri Calenduli lahko naročim že narejen izdelek, npr. kremo?

Pri nas lahko naročiš samo ognjičevo mazilo in balzam za ustnice. Za ostale izdelke pa najdeš na naši spletni strani veliko receptov in vse potrebne sestavine.

Kako podaljšam rok svoji domači kozmetiki?

Rok lahko podaljšaš z dodajanjem konzervansa. V naši ponudbi imamo Bio konzervans in Flavoxan, ki sta oba rastlinskega izvora.

Zakaj je pomembno dodati konzervans v kremo?

Konzervans kremam in tudi drugim izdelkom dodajaš zato, da jim podaljšaš rok uporabe. Pa tudi zato, ker preprečuje nastanek gliv in bakterij v izdelku.

Ali lahko v receptu za trdo milo zamenjam maščobe in obdržim enako količino luga in vode?

Ne. Žal ima vsaka maščoba določeno stopnjo umiljenja. To pomeni, da potrebuje za nastanek mila sebi primeren izračun luga in vode.

Kaj je tegomuls?

Tegomuls je emulgator. Poskrbi, da se vodna in oljna baza v kremi povežeta.

Ali lahko eterična olja uživamo?

Eterična olja so močno skoncentrirane esence in kot take se smatrajo za nevarne kemikalije. Uživanje eteričnih olj ni priporočljivo.