Brezplačna
eknjiga
Milni
kalkulator
     031 777 582 - dosegljivi med 16. in 20. uro

Moja košarica

0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

Vmesni seštevek: 0,00 €

Splošni pogoji poslovanja

KONTAKTNI PODATKI 


CALENDULA,

Karmen Gostinčar s.p.

Čebuljeva ulica 3
1218 Komenda

Spletna stran: www.calendula.si; info@calendula.si
IBAN SI56 2900 0005 0689 729 pri Unicredit Banka Slovenija d.d., BIC: BACX SI 22

 

PODATKI O PODJETJU


Davčna številka: 94869561

Zavezanec za DDV: NE

Svetujemo Vam, da si pred uporabo spletne strani www.calendula.si pazljivo preberete Pogoje poslovanja, če se z njimi ne strinjate, vas prosimo, da spletne trgovine ne uporabljate. 

 

PODATKI O STRANEH


Pridržujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb tako splošnih pogojev kot tudi pogojev spletne trgovine. Napake so možne in zanje ne prevzemamo nikakršne odgovornosti, razen za napake na izdelku.

 

INFORMACIJE O CENAH


Vse cene na spletni strani www.calendula.si so navedene v evrih (€). Cene so redne in/ali akcijske s popusti, če gre za slednje, je to jasno označeno. Zaradi narave poslovanja se lahko cene pogosto in hitro spreminjajo, zato si pridržujemo pravico do sprememb cen brez predhodnega obvestila. Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila in pod pogoji poslovanja. Če se cena izdelka med obdelavo naročila spremeni, bo ponudnik plačal ceno, navedeno v trenutku naročila. Cene izdelkov na naši spletni strani so na voljo do odprodaje zalog.

Pridržujemo si možnost napak pri cenah izdelkov oz. tehničnih specifikacijah! Vse fotografije so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

 

VELJAVNOST NAROČILA


Kupec s svojim naročilom potrjuje, da sprejema naše prodajne pogoje.

 

PLAČILNI POGOJI


V spletni trgovini www.calendula.si imate naslednje možnosti plačila:

  • -          po povzetju: naročilo plačate ob prevzemu pošiljke z gotovino,
  • -          po predračunu: na vaš e-poštni naslov pošljemo predračun, po prejetem plačilu z vaše strani pa vam pošljemo plačano blago.
  • -          PayPal varno plačevanje.

 

 

DOSTAVA BLAGA


Prizadevamo si, da vsa naročila odpremimo v najkrajšem možnem času. Če naročenega blaga ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili in se osebno dogovorili o predvidenem dobavnem roku.

Če naročilo ni mogoče realizirati pod navedenimi pogoji, si podjetje pridržuje pravico, da zavrne vaše naročilo.

Za vsa naročila v vrednosti nad 70 € je poštnina brezplačna.

 

Dostavna služba GLS:

poštnina za vse pošiljke do 69,99 €, ne glede na težo, se zaračuna 3,30 €.

 

Dostavna služba Pošta Slovenije:

Znesek poštnine je vezan na težo paketa in se generira avtomatično v košarici. Tako, da v vsakem trenutku lahko preverite kako visok je.

do 2 kg: 4,40 €
do 5 kg: 5,40 €
do 10 kg: 6,50 €
do 15 kg: 7,70 €
do 20 kg: 8,90 €
do 25 kg: 10,40 €
do 50 kg: 13,85 €

Pri izbiri plačila po povzetju Pošta Slovenije zaračuna provizijo za nakazilo po svojem ceniku. Calendula na to nima vpliva, saj ga določa Pošta Slovenije.

 

Ob sobotah, nedeljah in praznikih ne poslujemo. Vseeno pa lahko naročila oddate preko naše spletne trgovine www.calendula.si in obdelali jih bomo prvi delovni dan. 

 

ODSTOP OD NAKUPA


V skladu s 43.č čl. ZVPot:

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu. Če potrošnik pravice do odstopa po 43.č členu nima, mora biti to izrecno navedeno.

 

REKLAMACIJA


V primeru, da ste prejeli nepravilen izdelek ali izdelek, ki vam ne odgovarja, ga takoj reklamirajte s priloženim računom. Stroške vračila plača kupec, stroške zamenjave pa prodajalec. Če zamenjava ne bo mogoča, vam bomo vrnili denar. Po predhodnem dogovoru izdelek lahko zamenjate tudi na sedežu podjetja v Komendi, na Čebuljevi ulici 3.

 

VRAČILO BLAGA


Če je blago že dostavljeno na naslov, ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga odstopi od kupoprodajne pogodbe. Pisni odstop je možen prek običajne pošte na naslov podjetja ali preko e-poštnega naslova info@calendula.si.

Po predhodnem pisnem sporočilu mora biti blago s kopijo računa dostavljeno ali odposlano v 14 dneh na sedež podjetja. Blago mora biti nerabljeno, nepoškodovano, v nespremenjeni količini in originalni embalaži. Paketni izdelki morajo biti vrnjeni po pošti izključno kot paketna pošiljka. Stroške vračila kupec krije sam.

Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dobave) najpozneje v 14 dneh od prejetja vrnjenega blaga na transakcijski račun kupca, če je kupec ponudniku v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi in Pogoji poslovanja sporočil, da od pogodbe odstopa in je prejeto blago vrnil v zakonskem roku.

Pravica do vračila ne velja, če je blago uporabljeno ali brez originalnih etiket ali je bilo poškodovano pri nepravilni uporabi, razen če se obravnava kot reklamacija in je bilo blago v takem stanju že pred prejemom.

 

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV


Podjetje Calendula, Karmen Gostinčar s.p. se zavezujemo, da bomo osebne podatke kupcev, ki so pridobljeni preko spletne strani www.calendula.si  varovali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in jih brez izrecne privolitve kupcev ne bomo posredoval tretji osebi ali jih uporabili v druge namene, kot izključno in samo za realizacijo naročil, komuniciranje s kupcem, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja storitev ter za pošiljanje obvestil, novic in ponudb, v kolikor se kupec za to odloči.

Pri registraciji ali nakupu kupec dovoli Calendula, Karmen Gostinčar s.p. zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Podatki se zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika in za nedoločen čas oziroma, če Zakon o varovanju osebnih podatkov predvideva drugače, za čas kot ga predvideva.

Vnašanje osebnih podatkov in podatkov za plačilo poteka preko varnega spletnega obrazca. V okviru prijave se zbirajo naslednji podatki: osebno ime in priimek, naslov stalnega oz. začasnega prebivališča, telefonska številka, naslov elektronske pošte, IP naslov ter arhiv komunikacije s spletno trgovino.

Kupec je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov, zato mora poskrbeti za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko zaščito svojega računalnika.

 

IZJAVA O OMEJITVI ODGOVORNOSTI


Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Calendula, Karmen Gostinčar s.p., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

 

PRAVNO OBVESTILO


Spletna trgovina www.calendula.si, vsi podatki in slike izdelkov, prikazani na spletni strani, so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja prodajalca.

Pridržujemo si pravico do tipkarskih napak.