Brezplačna
eknjiga
Milni
kalkulator
     031 777 582 - dosegljivi med 16. in 20. uro

Moja košarica

0,00 €

V nakupovalni košarici nimate nobenega izdelka.

Vmesni seštevek: 0,00 €

Iz česa je narejena domača kozmetika?

Domača kozmetika je sestavljena iz različnih skupin sestavin, ki ima vsaka svoje lastnosti in delovanje. Vsako kozmetiko sestavljajo bolj ali manj enake osnovne sestavine, kot so: tekočine
(destilirana voda, hidrolat, čaj …), maščobe (olja in masla), sestavine, ki dajejo gostoto, in emulgatorji. Učinkovine, kot so eterična olja, še posebej obogatijo kozmetiko.

Izbira naravnih sestavin vseh skupin je zelo bogata in nudi veliko različnih možnosti kombiniranja. Nekatere sestavine lahko uvrščate v različne skupine, a se pri tem njihova funkcija spreminja.

Tukaj navajamo nekaj osnovnih podatkov o sestavinah:

ETERIČNA OLJA

Kljub vsestranski uporabnosti in čudovito koristnim učinkom eteričnih olj, pa velja posebej opozoriti, da morate z njimi ravnati nadvse skrbno in oprezno.

Preden se odločite za uporabo eteričnih olj, si nujno preberite naslednja opozorila:

- Eterična olja hranite izven dosega otrok.
- Eteričnih olj nikoli ne nanašajte na kožo nerazredčenih in nikoli jih ne uživajte!
- Pazite, da eterična olja ne pridejo v stik z očmi. Če se to zgodi, oko takoj izperite z osnovnim oljem. Osnovno olje dajte na kosem vate in z njim pazljivo in nežno očistite oko. Nato si oko - izperite tudi z večjo količino hladne vode.
- Eterična olja citrusov, še posebej bergamotke, povečajo občutljivost kože na sončno svetlobo, zato jih ne uporabljajte, če greste na sonce ali v solarij. Lahko povzročijo pigmentacijo, ki jo - boste težko ali pa sploh ne odstranili. Prav tako ne nanašajte na kožo citrusnih olj, če imate melanom, starostne pege, bradavice, … ker eterična olja lahko pospešijo razvoj teh stanj.
- Ne uporabljajte vedno isto eterično olje, saj se lahko zgodi, da postanete nanj občutljivi.
- Ne uporabljajte eteričnih olj, če imate občutljivo kožo, ste alergik, epileptik ali jemljete homeopatska zdravila. Homeopati, vsaj nekateri, namreč menijo, da eterična olja izničijo učinek - - homeopatskih zdravil.
- Eterična olja ne uporabljajte za otroke in starostnike.
- Eterična olja ne smejo uporabljati nosečnice in doječe matere.
- Eterična olja lahko poškodujejo lakirane površine na vašem pohištvu.

Naročilo

PIGMENTI ZA BARVANJE MILA

Prelepi pigmenti, ki jih lahko uporabite v več vrstah mila. V milih narejenih po hladnem postopku, v transparentnih milih pa tudi za melt&pour milih. To so tista mila, ki jih samo stalite v vodni kopeli.

Pigmenti so namenjeni barvanju mila, ne pa tudi sveč. Za transparentna mila ga uporabite malo manj, saj daje zelo dobre rezultate in milo močno obarva. V milih narejenih po hladnem postopku uporabite pigment v razmerju ½ - 1 čajna žlička na 1 kg mila.

Naročilo

KOZMETIČNE SESTAVINE

Pri izdelavi naravnih krem za obraz pa tudi za telo se boste srečali s sestavinami, ki jih ne poznate prav dobro. Zato smo se potrudili in sestavili kratek opis vsake od njih:

Alantoin je proizvod sečne kisline. Izloča se s sečem nekaterih sesalcev, na primer krav. Uporablja se kot sestavina za kozmetične proizvode, saj ima vlažilni učinek in kožo naredi mehkejšo ter pospeši celjenje ran. Uporablja se tudi v zobnih pastah, ustnih vodicah in drugih izdelkih za ustno higieno pa tudi v veliko drugih kozmetičnih proizvodih. Najdemo ga v izvlečku gabeza ter seču krav in večine drugih sesalcev.

Cetearilni alkohol sodi med voskaste snovi, pridobljene iz rastlin, ki izboljšajo strukturo kozmetičnih izdelkov. Cetearilni alkohol nežno zaščiti kožo s tanko zaščitno plastjo, ki zmanjša izgubo vlažnosti kože zaradi izhlapevanja. Skrbi, da se voda in maščoba v kremi ali losjonu ne ločita. Ne izsuši kože.

Urea je organska spojina, ki je pri številnih živalih in tudi pri človeku končni presnovek metabolizma dušikovih spojin. Organizem tako izloča amonijak, ki bi bil sicer v prosti obliki strupen. Izloča se s sečem. V čisti obliki je sečnina bela, kristalom podobna in nestrupena trdna snov brez vonja.

Tegomuls je nezapleten emulgator rastlinskega izvora, ki se uporablja v prehrambeni industriji. Prvotno je namenjen za izboljšanje tort in slaščic, je pa tudi zelo uporaben pri izdelavi naravnih krem. Ker veže nase veliko vode, je še posebej primeren za lahke kreme za obraz in losjone za telo.

Sofi tix vsebuje cinkov oksid in titanov oksid. Obe snovi imata rahlo prekrivno sposobnost. Ta učinkuje tako, da odbija sončne žarke s čimer zaščiti kožo pred soncem. Cinkov oksid ima tudi zdravilne učinke na kožo.

Naročilo

OSNOVNA OLJA

Pri izdelavi domače kozmetike so osnovna olja in masla nepogrešljiva. Ker so to proizvodi, ki jih nanašamo na obraz in telo, naj bodo olja, uporabljena v ta namen visoko kakovostna. Hladno stiskana olja so še posebej dragocena. Za pripravo kreme olje ponavadi segrejemo na okoli 40 ˚ C, da ohrani aktivne sestavine. Nekatera olja so bolj mastna in močna (avokadovo, orehovo, …), nekatera pa so lahka, se lepo mažejo in se hitro vpijejo v kožo (jojobino, mandljevo, …). olja lahko med seboj mešate. Ali pa se odločite za bolj mastna olja v hladnem obdobju leta, za lažja olja pa v toplem obdobju. Preizkusite različna olja in ugotovite katero je najboljše za vašo kožo.

Arašidovo olje

Arašidov grm izvira iz tropske Južne Amerike, spada pa v družino stročnic. Oreščke arašidov oberejo tako, da iz zemlje izpulijo celo rastlino. Semena nato posušijo na soncu, preostanek rastline pa dajo nazaj v zemljo ali uporabijo za živalsko krmo. Arašidovo olje je viskozno, bistro in rahlo rumenkasto. V arašidu je 50 % olja. Arašidi so izredno kalorični in hranljivi – vsebujejo beljakovine, vitamin E in minerale, kot so cink, magnezij in kalij. Poleg naštetih sestavin, pa tudi vitamini skupine B izjemno pozitivno vplivajo na kožo. Pomirjajo razdraženost ter pomagajo pri občutljivosti in razpokanosti. Arašidovo olje se pogosto pojavlja v naravni kozmetiki, velikokrat tudi v kremah za sončenje, saj deluje kot naravna zaščita pred UV-žarki. Arašidovo olje je dobro v izdelkih, namenjenih negi občutljivih, suhih ali lomljivih las. Zaradi svoje izredne sposobnosti vlaženja ga pogosto uporabljajo pri izdelavi negovalnih krem za obraz in losjonov za telo. Kožo neguje, vlaži in ji vrača elastičnost. V arašidovem olju skoncentrirane maščobne kisline, vitamini, minerali in proteini bodo navlažili vašo kožo, jo naredili čudovito mehko in elastično ter jo zaščitili pred škodljivimi vplivi iz okolja. Arašidovo olje lahko uporabljate kot kremo, balzam ali serum. Nanesite nekaj kapljic na dlan ter nežno vtrite na problematičnem delu kože, zaščitite ustnice ali vtrite v lase. Arašidovo olje ne smejo uporabljati alergične osebe oziroma svetujemo, da se pred uporabo posvetujejo z zdravnikom.

Avokadovo olje

Domovina avokada je Brazilija, sedaj pa ga gojijo predvsem v Ameriki, Mehiki in Izraelu. Avokadovo olje se pridobiva iz mesa sadeža. Je zelo bogato z vitamini, predvsem z vitaminom B in E, kot tudi z maščobnimi kislinami. Avokadovo olje je še posebej primerno za občutljivo in grobo kožo, hitro se vpije in se lepo maže. Zeleno, dokaj gosto olje je vitaminsko bogato, saj vsebuje "A, B, D, E" vitamine. Mešano z mandljevim oljem ali oljem grozdnih pešk, je avokadovo olje zelo dobro tudi za masažne mešanice. Se zelo hitro in dobro vpije, tako učinkovito navlaži in neguje kožo. Prav tako predstavlja eno boljših izbir, če želite narediti bogata in bolj mastna mila. Avokadovo olje pomaga pri težavah s kožo. Pomaga pri starostnih pegah in gladi brazgotine, saj vsebuje veliko količino sterolinov, ki pronicajo globoko v kožo, jo zmehčajo in navlažijo. Nepogrešljivo je pri regeneraciji kože. Avokadovo olje je naravni antioksidant, ki gladi gubice ter varuje kožo pred ultravijoličnimi žarki.

Babassu olje/maslo

pridobivajo iz semena babassu palme. Ima podobno razporeditev maščobnih kislin, kot kokosovo olje. Babassu palme rastejo v obalnih območjih severovzhodne Brazilije in drugih regijah Južne Amerike. Babassu palmo so v starih amazonskih pravljicah poimenovali tudi drevo življenja. Brazilske ženske uporabljajo olje že stoletja, saj naj bi jim zagotavljalo mehko, gladko in lepo kožo. Babassu ima obliko masla do približno 25 stopinj Celzija, nato se spremeni v olje. Babssu olje/maslo je lahko, nemastno mehčalo, ki daje koži naravno vlago. Primerno je za suho in normalno, pa tudi mastno kožo. Koža bo po uporabi gladka, mehka in navlažena. Babssu olje/maslo je primerno za nego vseh vrst kože tudi za otroško. Uporabite ga lahko tudi pri izdelavi balzamov za ustnice in negovalnih krem za obraz. Babssu olje/maslo se lahko nanese neposredno na kožo in ga lahko uporabljate v kombinaciji z eteričnimi olji. Hitro se vpije, zato na koži ne pušča mastnega leska. Babssu olje/maslo je pakirano v lončkih po 100 ml in 200 ml, pred uporabo ga postavite na toplo, da se stopi. Pomagate si lahko tudi z vodno kopeljo (ne presezite 35 stopinj Celzija).

Jojobino olje

se pridobiva iz rastline imenovane jojoba. Ta rastlina uspeva v precej izsušenih območjih Amerike. Raste zelo počasi in doseže zrelost šele pri dvanajstih letih. Jojobo prepoznamo po zelenih listih z debelo povrhnjico in semenih, ki so podobna kavnim zrnom. Ko semena dozorijo, počijo in padejo na tla. Jojobino olje pridobijo z mehanskim stiskanjem zrn. Jojobino olje je sestavljeno iz nasičenih in nenasičenih maščob ter je bogato z vitaminom E. Vitamin pospešuje prekrvavitev, preprečuje žilne okvare, varuje ožilje, uravnava delovanje spolnih žlez in izboljšuje mišično aktivnost. Ker jojobino olje vsebuje kožinemu sebumu (maščoba, ki jo proizvajajo žleze lojnice) podobne sestavine ima na kožo zanimiv učinek. Ko koži začne sebuma primanjkovati, postane suha in povečajo se kožne gubice. To je najbolj opazno pri starejših ljudeh in tudi pri ljudeh, ki premalo pijejo. Obratno, če se izloča preveč sebuma, koža postane mastna in prekomerno aknasta. Jojobino olje pomaga pri pomanjkanju sebuma kožo navlažiti in zmanjšati pojav gubic. Pri prekomerno mastni koži pa pomaga uravnotežiti stanje kože in jo očistiti. Z uporabo jojobinega olja boste preprečili izgubo vlage in oksidacijo kože. Olje uravnava pH kože in je primerno za vse tipe kože. Jojobino olje je primerno kot sestavina domače kozmetike. Lahko ga uporabite za nego obnohtne kožice, pomirja kožo po britju, neguje razpokane in suhe ustnice …

Karitejevo maslo

pridobivajo iz približno štiri centimetre širokih sadežev drevesa Karite utyrospermum parkii. Seme vsebuje okoli 50 % maščob. Karitejevo maslo se topi pri 22 - 24 ° C, ima svetlo rumeno barvo in značilen vonj po zemlji, orehih in maslu. Zaradi njegovih hranilnih lastnosti, je v pripravi domače kozmetike zelo priljubljeno. Ima namreč visoko vsebnost nenasičenih in nasičenih maščobnih kislin, provitamin A, vitamin E in alantoin. Karitejevo maslo je dobro za nego suhe in zrele kože, saj kožo vlaži in ji vrača elastičnost.

Kakavovo maslo

je svetlo rumeno aromatično , ki ga pridobivajo s stiskanjem kakavove mase. Kakavovo maslo se uporablja v prehrambeni industriji pri proizvodnji čokoladnih in mlečnih izdelkov. Zmes kakavovega masla in kakavove mase je osnova bele čokolade. Pri izdelavi naravne kozmetike predstavlja kakavovo maslo pogosto uporabljeno sestavino krem za nego obraza in losjonov za nego telesa. Kožo neguje in jo hkrati naredi mehko in voljno. Lahko ga uporabite tudi samostojno; stalite ga med dlanmi in si ga vtrite v kožo. Po uporabi bo koža izdatno navlažena, zmehčana in bolj prožna. Krepi obrambno sposobnost kože in njeno regeneracijo. Kakavovo maslo je sestavljeno predvsem iz palmitinske, stearinske in oleinske kisline. Tali se pri 36 stopinjah Celzija. Vsebuje veliko hranilnih snovi, vitaminov ter je bogato z antioksidanti.

Kokosovo olje/maslo

pridobivajo iz mesa kokosa, sadeža kokosove palme, ki vsebuje približno 70 % maščob. Kokosovo olje je trdno in belo pri sobni temperaturi, na približno 30 stopinjah Celzija pa se začne topiti. Kokosovo olje je popularna sestavina kozmetičnih izdelkov, predvsem zaradi vsebnosti lavrinske kisline. Deluje kot naravni antioksidant, ki učinkovito ščiti kožo in telo pred staranjem in poškodbami kože. Je idealna sestavna mešanic za masažo. Pogosto se uporablja za nego las, saj je odličen regenerator, ki obnavlja lasišče in uspešno preprečuje pojav prhljaja. Redna uporaba kokosovega olja izboljša videz in teksturo nohtov, las in kože.

Mangovo maslo

Mango vsebuje veliko preprostih maščob in hranljivih sestavin, ki blagodejno vplivajo na kožo. Mangovo maslo kožo mehča, vlaži, preprečuje izsušitev in ohranja njeno prožnost ter zavira proces staranja. Prav tako je bogato z antioksidanti, ki ščitijo kožo pred negativnimi vplivi okolja, krepijo obrambno sposobnost kože, spodbujajo obnovo in izboljšujejo njeno strukturo. Zaradi svoje sestave je primerno za vse tipe kože, še posebej za občutljivo in nežno otroško kožo. Odlično se obnese za vsakodnevno nego obraza in telesa, prav tako pa je maslo manga primerno za nego las. Učinkovito je tudi pri negi in zaščiti ustnic, zato je pogosta sestavina naravnih balzamov za ustnice. Mangovo maslo vsebuje veliko vitaminov in antioksidantov, pomaga preprečevati pojav strij v času nosečnosti, preprečuje dehidracijo kože in povečuje njeno elastičnost.

Mandljevo olje

se pridobiva iz mandljevih semen. Olje je brezbarvno in skoraj brez vonja. Mandljevo olje je zelo blago in daje koži prijeten, mehak občutek. Kot osnovno olje je primerno za vse tipe kože, ima zelo dobre drsne lastnosti in se le počasi absorbira skozi kožo. Zato je najprimernejša osnova za masažna olja. Zaradi njegove sposobnosti čiščenja, ga je možno uporabiti celo pri odstranjevanju ličil. Kanite si kapljico mandljevega olja v dlani in ga z nežnimi gibi vtrite na predel okoli oči. Vtirajte ga vsak dan preden greste spat, s čimer boste pripomogli k počasnejšemu nastanku gubic in čvrstemu videzu kože

Olje breskovih koščic

se pogosto uporablja v aromaterapiji, kozmetiki in kot masažno olje. Priporočamo ga za uporabo pri izredno suhi koži, saj jo nahrani in pomirja. Primerno je tudi na nego občutljive kože. Se hitro vpije v kožo in ne pušča mastnih sledov. Olje breskovih koščic vsebuje veliko mineralov in vitaminov (E in A). Njegova barva je zelo svetlo rumena: Olje je primerno tudi za občutljivo, utrujeno in zrelo kožo. Zaradi izredne sposobnosti, da ne pušča mastnih sledi, je pogosta sestavina negovalnih krem za obraz in losjonov za telo.

Olje mareličnih koščic

se pridobiva iz koščice, ki vsebuje približno 45 % olja in 30 % nenasičenih maščobnih kislin ter se nahaja v notranjosti sadeža. Olje mareličnih koščic je bogato z vitaminom A in minerali. Barva je svetlo do srednje rumena in ima rahel vonj in blag okus.

Pogosto se uporablja za masaže in za mešanje z drugimi olji (na primer z mandljevim oljem, oljem grozdnih pešk, svetlinovim oljem …). Dodajamo ga kremnim mešanicam za obraz, saj mehča kožo, je lahko in ne masti. Primerno je zlasti za kožo na obrazu in zelo učinkovito tudi za občutljiv predel okoli oči in za nego vratu. Pomaga pri hrapavi, razpokani, razdraženi koži in povečuje njeno elastičnost. Olje mareličnih koščic se lahko uporablja tudi kot nosilno olje v aromaterapiji, ker se dobro vpije v kožo. Lahko ga je mešati z drugimi olji, saj nima izrazitega vonja in barve.

Olje makadamije

Makadamija je tropsko zimzeleno drevo, ki prvotno izvira iz Avstralije. Olje makadamije vsebuje bogato izbiro maščobnih kislin in veliko koži prijaznih vitaminov. Primerno je za vsakodnevno nego in masažo telesa. Visoka vsebnost maščobnih kislin (oleinske, linolenske in palmitinske kisline), vitaminov (A, E) ter mineralov (kalcij, magnezij, kalij) ščiti in varuje kožo, pomaga pri njenem hitrejšem obnavljanju ter jo intenzivno neguje. Olje makadamije kožo nahrani, poveča njeno prožnost in elastičnost. Zelo dobro dene najstniški koži in koži nosečnic. Olje makadamije se dobro maže in se zaradi svoje sestave hitro vpije v kožo. Olje makadamije je primerno za vse tipe kože, tudi za občutljivo. Še posebej ga priporočamo za nego proti strijam. Zaradi njegovega »anti aging« učinka, predstavlja odlično nego zrele kože.

Ricinusovo olje

se pogosto uporablja pri izdelavi mil po hladnem postopku, saj daje milu svilnato nežno peno. Ricinusovo olje je zaradi svoje sestave (vsebuje skoraj 90 % ricinoleične maščobne kisline) izredno dobro za nego kože, spodbuja pa tudi rast las, trepalnic in obrvi. Ricinusovo olje predstavlja blago nego tako suhe kot tudi mastne kože. Je odlična sestavina v masažnih mešanicah proti strijam. Ricinusovo olje je primerno za vse tipe kože. Spada tudi med priljubljene sestavine negovalnih balzamov za ustnice.

Sezamovo olje

Sezamovo seme je vir zdravja. Sezamovo olje je varen vir vitaminov, mineralov, hranil in maščob. Zato se pogosto uporablja v kulinariki in kozmetiki. Znano kot odlično razkužilo, je sezamovo olje pogosto uporabljeno v mešanicah za masaže. Sezamovo olje pospešuje krvni obtok. Žlica sezamovega olja vsebuje 1,6 g beljakovin, 1,2 g vlaknin, 2 g ogljikovih hidratov, 88 mg kalcija, 57 mg fosforja, 42 mg kalija, 32 mg magnezija in cinka, selena, železa in natrija. Sezamovo olje je čudovita nega dehidrirane kože, odpira pore in varuje kožo pred škodljivimi vplivi okolja. Sezamovo olje uničuje glivice, bakterije, viruse in vnetja. Ker je bogat vir antioksidantov, nase veže nevarne snovi tako v telesu kot tudi na koži in jo s tem čisti ter nekoliko upočasni procese staranje. Sezamovo olja vsebujejo tudi mnoge kreme in balzami. Odlično se obnese pri negi opeklin.

Šipkovo olje

je pridobljeno s stiskanjem šipkovih semen. Ker vsebuje retinol (vitamin A) ter veliko vitaminov C, E in esencialnih maščob: linolne (omega-6) in linolenske (omega-3) predstavlja pravi unikat med rastlinskimi olji. Šipkovo olje pomaga pri mnogih kožnih težavah, saj je izjemno kakovostno. Med drugim je čudovito koristno če imate težave z dermatitisom, ekcemi in aknami. Zelo primerno je za nego zrele in deluje proti nastajanju gub. Prav tako ga lahko uporabite kot nego od sonca opečene kože. Šipkovo olje se pogosto uporablja tudi za zmanjševanje brazgotin in starostnih pigmentnih madežev. Zaradi vsebnosti vitamina A deluje proti staranju, pospešuje regeneracijo kože in spodbuja nastajanje elastina in kolagena. Koža postane bolj čvrsta, gladka, mladostna, sijoča in elastična. V domačem zdravilstvu se šipkovi plodovi uporabljajo pri primanjkljaju vitamina C, ki našemu organizmu veča odpornost, preprečuje in zdravi prehlad, gripo in druge bolezni in tegobe, pomaga pa tudi pri krvavenju iz dlesni, koristi slabokrvnim nosečnicam in doječim materam ter odpravlja utrujenost. Šipkovo olje se uporablja pri vrsti težav: za masiranje občutljivih in krvavečih dlesni, za mazanje opeklin in razdraženih sluznic, za mazanje hrapavih in suhih površin na koži in še bi lahko naštevali.

Emu olje

Emu je noju podoben ptič, ki živi v Avstraliji. Olje je odvzeto tekom predelave. Večinoma se uporablja v farmacevtski industriji za izdelavo zdravil. Emu olje je naravno olje, ki zgleda kot bela snov, ki ima tališče med 18 in 22 stopinj Celzija, nato postane bledo zlata tekočina. Večina ljudi uporablja emu olje za masažo utrujenih in bolečih mišic, pri bolečinah v sklepih, išijasu, pa tudi protinu. Zelo priporočljiva je uporaba za celjenje ran, ureznin in opeklin. Zmanjšuje modrice in pomaga preprečevati nastanek strij. Z emu oljem negujte brazgotine po kirurških posegih. Emu olje zmanjšuje rdečico zaradi aken ter mehča suho kožico ob nohtu ter spodbuja rast nohtov. Predstavlja idealno nego poškodovane kože. Pa tudi čudovito nego za regeneracijo lasišča in las.

Emu oljelahko uporabljajo ljudje vseh starosti. Je dovolj nežno za uporabo na najbolj občutljivih predelih kože. Emu olje ne povzroča alergij. S sodobnimi študijami je bilo namreč ugotovljeno, da kljub več desetletni uporabi emu olja in o več milijonih uporabnikov, o težavah, ki bi bile povezane z njegovo uporabo ne poročajo! Emu olje se uporablja tudi lokalno: razpokane ustnice, slaba cirkulacija, kožna obolenja, prhljaj, ekcem, luskavica, gube in starostne pege. Uporablja se tudi za zaščito kože pred poškodbami in za spodbujanje mladostnega videza kože. Emu olje pomaga tudi pri preležaninah, hemoroidih, pikih insektov in ozeblinah. Nekateri masažni terapevti uporabljajo emu olje za kožo strank v okviru njihovega zdravljenja. V veterinarski praksi se emu olje uporablja za zmanjšanje otekline v sklepih, preprečitev razpok ali luščenja. Pa tudi za zmanjšanje draženja ob ugrizih bolh. Emu olje se lahko uporablja za nego celotnega telesa. Njegova osnova in koristi izhajajo iz esencialnih maščobnih kislin (EFA). Le te pomagajo našemu telesu ohranjati in ustvarjati življenjsko energijo. Emu olje vsebuje tako omega-3 kot tudi omega-6 maščobne kisline. Nekateri ljudje ga dodajajo prehrani in s tem telesu zagotovijo zadostno količino obeh.

Naročilo

MICE

Mica je ime skupine mineralov, naravno prisotnih na našem dragem planetu, ki jih izkopavajo po celem svetu. Nato jih prečistijo in zdrobijo v fine praške. Mice se dodajajo transparentnim milo, pa tudi milom narejenim po hladnem postopku. V teh milih bodo najbolj prišle do izraza, če boste milo vlili v kalup in na koncu potresli z izbrano mico. Učinek bo čudovito prosojno biserni videz mila.

Mica ima visoko odsevno sposobnost in je cenjena zaradi svojega intimno bisernega leska. Zato je tudi najlepša v proizvodih, ki so dovzetna za svetlobo, kot na primer transparentna mila. Čudovita bo tudi v gelu za prhanje .

Prav tako mico lahko uporabite pri izdelavi voščilnic, nakita, glinenih izdelkov in še veliko več…

Naročilo